četvrtak, 02.07.2015.

posljednje ukazanje u predmobitelskim vremenima

- revitalizirani post od 26.7.2007.


DANKE, PAPA!

Srpnja dvadeset i petog ljeta Gospodnjeg dvije tisuće i sedme, tj. jučer, svakoj je pravoj Hrvatici i valjanom Hrvatu jedna novinska vijest izmamila suze radosnice. Papa je molio pred slikom Gospe iz Međugorja!

Ako je slika, onda je i prilika. Slika nije samo prikaz, nego i dokaz božanskog lika. Ako postoji slika, ona prikazuje Gospu koja se ukazala. Moleći upravo pred tom slikom vrhovni autoritet kršćanstva potvrdio je da vjeruje u međugorsko ukazanje. Treba li veće potvrde za bilo što?

No vrag ne spava! Zasipa nas malicioznim pitanjima. Recimo, kako znamo da slika prikazuje upravo Gospu iz Međugorja? Je li netko fotografirao Gospu, pa slikar radio sliku po fotografiji, ili je Gospa pozirala slikaru? Koliko je poznato, ne i ne.

Iš, vraže, gdje te traže! Slikar je radio po izjavama vidilica, onako kako se rade foto-roboti za policiju, ili ponesen božanskim nadahnućem. Slika prikazuje upravo Gospu iz Međugorja i nijednu drugu!

Vrag se ne predaje! Ako slika prikazuje upravo Gospu iz Međugorja, zar se druge Gospe prepoznatljivo razlikuju? Jesu li Gospa lurdska, Gospa fatimska, Gospa iz Marije Bistrice ili bilo koja druga Gospa koja se ukazala bilo gdje drugdje u svijetu - različite? Koliko Gospa ima likova, koliko je Gospinih likova? Ako postoji mnoštvo likova, znači li to da nije posrijedi jedna Gospa, nego da je mnoštvo Gospi?

Šuti, Sotono! Gospa je jedna! Lik je uvijek isti, samo različito izgleda. U jednoj prilici Gospa nosi Djetešce, u drugoj je uz nju janje, u trećem navratu ima neki cvijet u ruci, itd., itd. Po tome se prepoznaje odakle je ukazanje koje se na slici prikazuje. Koje je posebno obilježje Gospe iz Međugorja? Nikakvo! Po tome se vidi da je Gospa iz Međugorja Gospa nad Gospama, da je njeno ukazanje ondje značajnije i moćnije od svih drugih ukazanja!

Uostalom, danas svi nose uza se mobitele, a svaki mobitel ima i ugrađeni foto-aparat. Čim se Gospa bilo gdje naredni put pojavi - nema izgleda da ne bude fotografirana. To će jednom zauvijek riješiti sve prijepore u svezi Gospina lika!

Vijest da je Papa molio pred slikom u novinama sasvim je odgovarajuće ilustrirana fotografijom kipa.


<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker